parallax background

Tara & Lumos

 
Op 5 mei 2019 zijn er bij kennel From Gaia’s Den 6 pups (4 reuen en 2 teven) geboren uit de combinatie Tara en Lumos. Het doel van deze combinatie was outcross ter verbetering van het ras Ierse Wolfshond.
 

Roepnaam

Tara

Geslacht

teef

Ras

Ierse Wolfshond

Geboortedatum

17-01-2017

Stamboomnaam

Femke's Footsteps Glen Aine

Gezondheidstesten

hartscreening, Embark

Roepnaam

Lumos

Geslacht

reu

Ras

Tamaskan

Geboortedatum

10-11-2015

Stamboomnaam

Sylvaen Greyjoy

Gezondheidstesten

HD, ED, ECVO, Embark

Informatie:


de pups....

Fred (reu)


Hoi hondenmensen, Ik heb van mijn eigen hondenmens de opdracht gekregen iets over mezelf te vertellen. Alhoewel ik me liever niet bezig hou met dingen die ik MOET, heb ik me er maar bij neergelegd want dat hondenmens van mij kan nogal vasthoudend zijn zeg maar.. 😬 5 mei 2019 zal voor mij een Bevrijdingsdag blijven om nooit te vergeten; ik kwam ter wereld (als gevolg van een affaire tussen een vrouwelijke Ier en een mannelijke Tamaskan) en kon eindelijk van de vrijheid genieten waar ik zoooo naar had verlangd!

Lees meer

Ginny (teef)


Toen het nest van Tara geboren werd in mei 2019 was Amber, de pup die wij aangehouden hadden uit het nest van Gaia van september 2018, pas acht maanden oud. Dus we hadden ons voorgenomen om uit het nest van Tara géén pup aan te houden. Maar we vielen beiden als een blok voor meisje Groen. Het is alsof ze zelf al wist waar wij echt meer tijd voor nodig hadden: ik blijf. Want ze was binnen de kortste tijd haar groene “puppy bandje” kwijt. We hebben lang getwijfeld: zelf houden of plaatsen. Uiteindelijk realiseerden wij ons we dat weg wég zou zijn en hebben we ons hart gevolgd en hebben we onze Ginny gehouden. Dat is lang niet altijd gemakkelijk gebleken. Als ik haar in een woord zou moeten beschrijven is dat woord “oer”. En dat is gezien haar afkomst ook wel logisch.


Lees meer

Pom (teef)


Dit schrijft zijn eigenaresse over haar in april 2021: Pom als pup.
Pom kwam 2 jaar geleden in het voorjaar. Bij onze toen drie andere honden. Ik maakte me met name zorgen over Maan, maar na 10 dagen voorzichtigheid, kwam dat vrij eenvoudig goed. Een normale puppytijd begon, of misschien toch niet helemaal; Pom was vooral naar mij in het begin vrij afstandelijk, en was zo ongeveer niet trainbaar. Uiteindelijk reageert ze perfect op de fluit, maar verder is het nooit veel geworden.
Wat verder opviel was haar zeer late zindelijkheid; pas na 1 jaar konden we er echt op rekenen.
Ze werd in de loop van de maanden wel steeds liever, en knuffeliger. Haar schuwheid dook nog af en toe op, maar was goed te managen. Haar vreetlust van rare dingen heeft haar bijna het leven gekost toen ze een maand of 5 was; ze at tennisballen in 2 minuten met huid en haar op, en dat ging natuurlijk niet goed. Na de operatie was ze in no time weer helemaal goed; wij dachten een prettig gevolg van het heterosis effect (het tegengestelde van inteelt zeg maar).

Lees meer

Tamaz & Thor (reuen)


Thor en Tamaz worden in een adem genoemd omdat ze wegens omstandigheden al heel snel samen bij dezelfde eigenaar zijn komen wonen. Thor zou bij een ouder maar vitaal echtpaar gaan wonen, en Paula en John zouden het vangnet zijn wanneer dat echtpaar niet meer zelf voor Thor zouden kunnen zorgen. Helaas bleek al heel snel dat er een mismatch was met de heer des huizes.
Na overleg is Thor toen meteen naar Paula en John gegaan, en uiteindelijk is hij daar ook gebleven. Achteraf was dat niet zo verstandig, twee jonge, grote kruising reuen samen in een huishouden. Hoewel ze heel goed gesocialiseerd waren op andere honden (en op elkaar) lag Same Sex Agression toch op de loer en daar hebben we onvoldoende rekening mee gehouden in onze wens om Thor een heerlijk leven te gunnen bij Paula en John. We hopen dat ze na hun castratie weer goed samen door een deur kunnen.

Lees meer

Teaghan (reu)


Het is april 2021. Teaghan, onze lieve, inmiddels grote, atletische, sterke, ‘licht’ puberende pup van Ierse Wolfshond moeder Tara en Tamaskan vader Lumos is bijna 2 en woont sinds z’n 11e week bij ons. En sinds die eerste weken groeit hij .... fysiek maar zeker ook in z’n bovenkamer. Wij zijn beretrots op en erg blij met ons puppekind (want puppekind blijft ‘ie)!

Als, zèlf, puberende jongeling ben ik ooit verliefd geworden op Ierse Wolfshonden. Vanaf ongeveer m’n 30e heb ik er vier thuis danwel van dichtbij mee mogen maken. Na alle gezondheidsproblemen en de telkens weer te jonge leeftijd waarop ze stierven, was ik er klaar mee! Pràchtige lieverds, maar een kapotgefokt ras, zo was, is, mijn mening.


Lees meer