parallax background

Ozai & Hunter

De eigenaren van Hunter zijn vanaf het begin af aan enthousiaste voorstanders van het outcross pogramma en willen graag hun steentje bijdragen aan gezondere, verantwoord gefokte honden. Daarnaast willen ze erg graag een pup aanhouden van hun eigen “schatteke” want Hunter is gek op andere honden en ze gunnen haar heel graag een hondenmaatje. We hebben diverse reuen de revue laten passeren en ze vielen als een blok voor Ozai. Dit keer dan geen backcross ten behoeve van de Ierse Wolfshond, maar mogelijk wel ten behoeve van de Duitse herder langstokhaar. Of ten behoeve van de Lupine Dog van de World of Lupine Foundation. Maar in ieder geval is deze kruising zeer bewust gefokt.

Wij hebben de eigenaar van Ozai, Lucie van Fenris Fangs, gevraagd waarom ze haar reu ter beschikking heeft gesteld voor het programma. Dit schrijft zij:
“Hunter is een fijne hond. Een vriendelijke reus met een lief karakter. Omdat wij als ras fokker begrijpen hoe belangrijk genetische diversiteit is, werken wij mee aan goed doordachte outcross programma’s met het oogmerk op gezondheid en goed temperament. Daarom hebben wij besloten om Ozai ter beschikking te stellen voor Hunter. Het is een combinatie die naast goede gezondheid een fijn temperament gaat opleveren en zeer waarschijnlijk een heel mooi uiterlijk. We verheugen ons op haar nest!”

De pups zullen een stamboom krijgen van de NVBK. Daarnaast krijgen ze een Embark DNA test en zullen wij Embark vragen om een bevestiging, op DNA niveau, dat Ozai en Hunter daadwerkelijk de ouderdieren zijn. Op basis van het Embark rapport van Ozai en Hunter verwachten wij qua kleuren zwart en fawn. Waarschijnlijk met en zonder vergrijzing.

De pups zijn geboren op 3 juni. Er zijn 3 teefjes en 4 reutjes geboren. De geboortegewichten liggen tussen de 500 en 640 gram. Hunter is een geweldige moeder en zorgt goed voor haar pups, geholpen door haar vrouwtje Willeke.

Roepnaam

Hunter

Geslacht

teef

Ras

F1 outcross Ierse Wolfshond * Oudduitse herder

Geboortedatum

06-09-2018

Stamboomnaam

Portan From Gaia's Den

Gezondheidstesten

Embark, algemeen lichamelijk onderzoek, HD-onderzoek, ED-onderzoek, röntgenonderzoek rug, OCD

Roepnaam

Ozai

Geslacht

reu

Ras

Duitse Herder Langstokhaar

Geboortedatum

30-10-2018

Stamboomnaam

Bellevue’s Ozai Zaheer

Gezondheidstesten

Embark, HD-onderzoek, ED-onderzoek, röntgenonderzoek rug, OCD

Informatie:


de pups....
Van links naar rechts op de foto: reu, teef, reu, teef, teef, reu, reu.

Wanneer we individuele foto’s van ze gemaakt hebben zullen we ze stuk voor stuk aan u voorstellen!