parallax background

Gaia & Eron

 
Op 6 (en 7) september 2018 zijn er bij kennel From Gaia’s Den 4 pups, 1 reu en 3 teven, geboren uit de combinatie Gaia en Eron. Het doel van deze combinatie was outcross ter verbetering van het ras Ierse Wolfshond.
 
naamloos (21 van 61)
Roepnaam: Gaia
Geslacht: teef
Ras: Ierse Wolfshond
Geboortedatum: 03-06-2015
Stamboomnaam: Love Me I’m Irish V. Królewna Smieszka
Gezondheidstesten: Embark DNA test (Embark Gaia) , hart screening (0 punten)
naamloos (17 van 61)
Roepnaam: Eron
Geslacht: reu
Ras: Oudduitse herder
Geboortedatum: 22-02-2009
Stamboomnaam: Eron of Heartland
Gezondheidstesten: HD (A), ED (vrij), Pennhip (links 0,31, rechts 0,30), DM (van Haeringen, normaal/vrij)


de pups....

Amber (teef)


Amber is een gevoelige hond. Typetje grote bek, klein hartje. Ik noem haar regelmatig mijn zichtjager 2.0 maar scheld haar ook regelmatig uit voor herder. Vanuit haar onzekerheid kan ze andere honden vanaf een afstand nogal heftig benaderen, eenmaal in het contact is ze rustig en loopt ze meestal vrij snel weer door. Ze speelt niet met vreemde honden maar wel met haar hondenvriendin Faye en met haar moeder Gaia, vaak heel luidruchtig. Ze heeft een enorme jachtdrive. Ze scant haar omgeving continue en het liefst is ze aan het rennen, rennen, rennen. Ze is ongelooflijk snel, volgens mij zou ze geen slecht figuur slaan op de coursing baan. Maar om haar effectief te leren jagen lijkt mij niet zo’n goed plan. Ze is erg gevoelig voor prikkels en grijpt ze graag aan om te... rennen! En blaffen. Binnen is ze de rust zelve. Ze is ontzettend geduldig met de rest van de roedel die naast Faye bestaat uit zes kleine relschoppers.

Lees meer

Doris (teef)


Doris is meer Wolfshond dan herder volgens haar baasje. Ook zij heeft behoorlijk wat jachtdrift. Dit schrijft haar baasje: Jachtdrift? Zij is er voor geboren! Ze gaat achter alles wat beweegt. Zelfs kleinere honden die er angstig op een vlucht zetten. Dit kan weleens vervelend uitpakken voor de eigenaar. Eenmaal ingehaald is het spel dan wel voorbij want zij zal nooit voor de “kill” gaan. Dit is wel heel anders wat wild betreft. Dan gaat ze wel voor de “kill”. Ze is dan ook zeer doof als ik haar terug roep en holt er achteraan als een bezetenen tot ze haar prooi kwijt is. Helaas wordt ze alleen maar slimmer en sterker.

Lees meer

Flynn (reu)


Dit schrijft zijn eigenaresse over hem in mei 2019: Flynn is op het moment dat ik dit schrijf 8 maanden oud en echt aan het puberen, wij hebben ons huis en tuin inmiddels na meerder pups al aardig puppieproof gemaakt, toch weet Flynn daar weer veranderingen in aan te brengen, zo zijn er in de tuin gaten ontstaan op plekken waar nog geen hond eerder aan gedacht heeft. Om toch iets op de vensterbank in de hondenkamer te hebben staan hebben we daar voor lege sierblikken gekozen want dat is toch niet aantrekkelijk om op te kluiven, nou dan ken je Flynn nog niet, hij weet ze in andere modellen te kneden en te perforeren. De tot de rand gevulde speelgoedbak is inmiddels bijna leeg, er rest nog een paar onverwoestbare speeltjes. In het bos of duinen heeft hij zo nu en dan zijn gekke buien, is dan oostindisch doof en wil dan wel eens een hardloper laten schrikken met gekke sprongen en een zware blaf. Ja dat puberen houdt je scherp, hoort erbij en gaat weer over.

Lees meer

Hunter (teef)


Dit schrijft haar eigenaresse over haar mei 2019: Even een update van het oudste pup-teefje van Gaia. 6 mei 2019 Een half jaar hebben we Hunter nu, het lijkt wel of we haar altijd gehad hebben, zonder haar is ons gezinnetje niet compleet. Ze is ons kindje. Pupje is ze inmiddels niet meer, nu echt een pubertje van 8 maand oud. We wegen haar nu iedere maand en met haar 41 kilo en 72 cm schofthoogte inmiddels geen schoothondje meer, al heeft ze dan zelf niet altijd door. Tijdens ons eten, wil ze met regelmaat een speeltje van haar op mijn schoor leggen, maar de onderkant van de tafel is haar schoft hoogte dus moet ze toch flink proppen om dat voor elkaar te krijgen. Maar het lukt hoor, ze is een echt doorzettertje! Gelukkig heeft ze een hard hoofd.... Met het socialiseren zijn we stug doorgegaan, wat vanmiddag niet zo handig bleek, het weegmoment bij de dierenarts. Dát was natuurlijk geen probleem, maar 2 andere honden (die daar zaten te bibberen) vonden haar maar een druk typetje; je wilt toch niet spélen bij de dierenarts! Ik had nog gedacht na de laatste keer daar, als ze maar geen trauma heeft, maar duidelijk niet.

Lees meer