Contactgegevens:

 
 


Barbara Willemse


secretaris en penningmeester


Ik hou van honden, punt. Raszuiver, look-alike, onherleidbare kruising, ik hou van het wezen hond. Voor mij zal gezondheid dan ook altijd boven uiterlijk gaan, hoe gaaf ik rassen ook vind. Ik hoop dat er meer en meer aandacht zal komen voor het belang van genetische diversiteit bij honden en dat er langzaam maar zeker een omslag zal komen in het fokken en het denken over het belang van raszuiverheid wanneer dat ten koste gaat van gezondheid. Ik zal mijn uiterste best doen om daar een steentje aan bij te dragen, onder meer via deze stichting.

Gerard Barkema


voorzitter


In ons gezin is altijd veel ruimte geweest voor honden: rashonden (Border Collies, herders, Ieren) en kruisingen (Galgo's en herderachtigen), meestal uit het buitenland. Met de rashonden hebben we veel meer gezondheids- en gedragsproblemen ervaren dan met de kruisingen. Nu denk ik dat dit komt door gebrek aan genetische diversiteit, en in de stichting willen we hieraan werken.

Mechtild Jansen


gedragstherapie en begeleiding


Al jaren verdien ik mijn brood met onze hondenschool en gedragstherapie, en ik vond al jaren dat kruisingen in veel opzichten beter waren dan rashonden; gezonder, stabieler. Dit werd ook keer op keer in de dagelijkse praktijk bevestigd. Maar pas sinds ons fokplan met een geliefd ras, de Ier, werd mij duidelijk hoe dramatisch dit ras en vele andere er voor staan. Na een stevige duik in de genetica ben ik overtuigd geraakt dat het anders moet en wil ik mijn steentje bijdragen. Over een paar jaar hoop ik wat dat betreft ook een ervaringsdeskundige te zijn met onze kruising Ierse Wolfshond/Tamaskan, met? We zullen zien!

Jettie Hilhorst


algemeen bestuurslid


Ik ben Jettie Hilhorst, ik ben getrouwd, woon in Soest en ben hondentrimster. Uiteraard liefhebber van honden en dan in het bijzonder van windhonden en Lurchers. Ik wil graag mijn steentje bijdragen voor gezonde honden door mij in te zetten waar mogelijk voor deze stichting.

Ronny Daniel


webmaster


Vroeger was ik meer een kattenmens dan een hondenmens, maar inmiddels ben ik besmet geraakt door het "hondenvirus". De meeste honden vind ik wel leuk. Of het nu de grote, stoere, imposante ieren zijn of "onze chineesjes" (powder puffs), ik ben gek op ze (ja, ook op de rest). Op de foto sta ik met Katie op de arm; zij is een echte hartedief....