parallax background

Archief nesten

Ozai & Hunter


Op 3 juni zijn de pups uit de combinatie Hunter en Ozai geboren. Hunter is een kruising Ierse Wolfshond * Oudduitse herder. Ozai is een Duitse Herder Langstokhaar. De bevalling ging zeer voorspoedig en Hunter heeft het allemaal helemaal zelf gedaan, vanzelfsprekend onder toeziend oog van haar eigenaresse en Barbara van de stichting. Alle pups waren binnen de kortste keren aan het drinken. Ze wogen tussen de 500 en de 640 gram. Er zijn 3 teefjes en 4 reuen geboren.

Deze combinatie betreft een bewust gefokte kruising met de intentie backcross Duitse Herder Langstokhaar. Meer informatie over deze combinatie vindt u op de pagina van dit nest (klik op de foto).

Tara & Lumos


Bij kennel From Gaia’s Den is in mei 2019 een nestje geboren uit Ierse Wolfshond Tara en Tamaskan Lumos. Het doel van deze combinatie was wederom verbetering van het ras Ierse Wolfshond, en mogelijk de Tamaskan en/of de Lupine Dog. Verbetering op het gebied van genetische diversiteit door het inbrengen van een nieuwe, compleet onverwante founder. De COI op DNA niveau van de zes pups was dan ook 0%. De COI van Tara is 36%, het gemiddelde van het ras ongeveer 32/33%. Helaas is er nog geen officieel outcross programma voor de Ierse Wolfshond, de hoop is dat er in de toekomst nakomelingen uit het project aangekeurd kunnen worden zodat ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor de genenpoel.

Gaia & Eron


Bij kennel From Gaia’s Den is in september 2018 een nestje geboren uit Ierse Wolfshond Gaia en Oudduitse herder Eron. Het doel van deze combinatie was verbetering van het ras Ierse Wolfshond, en mogelijk de Oudduitse herder. Verbetering op het gebied van genetische diversiteit door het inbrengen van een nieuwe, compleet onverwante founder . De COI op DNA niveau van de vier pups was dan ook 0%. De COI van Gaia is 38%, het gemiddelde van het ras ongeveer 32/33%. Helaas is er nog geen officieel outcross programma voor de Ierse Wolfshond, de hoop is dat er in de toekomst nakomelingen uit het project aangekeurd kunnen worden zodat ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor de genenpoel.

Daarnaast is From Gaia’s Den als fokker aangesloten bij W.O.L.F., World of Lupines Foundation. Wellicht kunnen de nakomelingen ook een bijdrage leveren aan dit ras in opbouw, de Lupine Dog.